Blog Post

Pasen!

  • door La Rochelle
  • 21 apr, 2019

Gisteren, 20 april, hebben we gebakken voor de Pasen en dat was leuk! Lees hieronder een verslagje met foto's.

Gisteren hebben we allerlei lekkers gebakken in een zonnig Paassfeertje. Gevuld feestbrood, verschillende hartige hapjes en zoete lekkernijtjes. Verschillende klanten hadden een bestelling geplaatst en gisteren opgehaald. Daarnaast waren we van 12 tot 18 uur open voor iedereen om even langs te komen en eventueel om nog wat lekkers te kunnen kopen. De toonbank stond vol met lekkers en onder het genot van zelfgemaakte frisse limonade was het een heel gezellige middag. 
Het bord stond aan de straat
De ingang met vrolijke bloempjes
De toonbank vol met lekkers en gepresenteerd op zelfgemaakt servies!
Ons mams Annemieke is nog steeds druk met de leukste tasjes die ze zelf maakt. Speciaal voor de Pasen heeft ze mooie voorjaarsstofjes gebruikt en dat fleurde de bakkerij ook nog extra op. 

Wil je nou een tasje kopen of heb je een wens qua kleur en vorm? Kom dan gerust een keer langs en dan kan Annemieke  iets moois voor je te maken.
In het LOP bij ons in Molenhoek liggen ook tasjes en kussentjes te koop.
Van links naar rechts: aspergequiches, feestbrood, aspergequiches, zoete bladerdeegknabbel, uienrondjes en hartige tomaatcake
De vlinderkoekjes, klaar om in de oven te gaan
Paasassortie met Paasnestjes, roomtruffels en notenrotsjes
Marleen had allemaal toppings gemaakt van marsepein voor op de bavaroisgebakjes. Leuk freubelwerk!
De bavaroisgebakjes met de toppings!
Aspergequiches met ham en verse peterselie
Vensterkoekjes met gezellige spikkels
En dat zijn wij ! We hebben echt zo genoten van deze leuke dag! Iedereen heel erg bedankt voor de gezelligheid en de leuke reacties.

We willen heel graag vaker gaan bakken en de bakkerij openen zodat je langs kunt komen en lekkernijtjes kunt proeven en kopen, als een soort winkeltje. Wat vinden jullie daarvan? 
We gaan er in ieder geval over nadenken en dan zal de eerste aankondiging daarvan op de website bij de agenda komen te staan en op facebook natuurlijk.
Hopelijk is er animo voor en kunnen we op regelmatige basis alles uit de kast trekken, houd de site en facebook dus goed in de gaten...

Nogmaals dank en tot snel!
door La Rochelle 28 december 2020
We hebben veel mensen blij kunnen maken met allerlei lekkers, zoet en hartig. 2 dagen voorbereiden en op 24 december ging ons wekkertje om 4.30 uur! Maar we hebben genoten en zijn dankbaar voor de vele bestellingen die gedaan zijn. 

Geniet hieronder van wat leuke foto's van door de dag heen!
door La Rochelle 31 oktober 2020
Helaas is onze stopplaats dit jaar niet doorgegaan door corona...Heel jammer, maar wel zo verstandig. 
Maar we hebben weer een hele leuke bakworkshop op onze facebookpagina gezet waarin we jullie stap voor stap laten zien hoe je browniespookjes en spinnenkoekjes kunt maken!

Veel bakplezier!

https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378179125628789/
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3378191238960911/3378185315628170



Hieronder volgen de recepten:

Recept brownies:
-65 gram roomboter
-100 gram pure chocolade
-65 gram zelfrijzend bakmeel
-170 gram bruine basterdsuiker
-3 eieren

Recept spinnenkoekjes:
-170 gram suiker
-190 gram kokosrasp
-3 eieren
-1 zakje vanillesuiker
-15 gram custard
-snufje zout

Extra:
-maltezers
-250 gram poedersuiker
-1 eiwit
-50 gram chocolade om te smelten

door La Rochelle 28 juni 2020
Hier volgt het recept:

》voor de apfelstrüdel
-350 gram appeltjes, in 'frietjes' gesneden
-30 gram rozijntjes
-110 gram golden syrup (of een andere suikersiroop)
-40 gram witbrood in kleine blokjes geknipt, zonder korst
-sap en rasp van een halve citroen
-1 rol vers bladerdeeg (40x24cm, bijv. van AH)
-1 losgeklopt ei
-amandelschaafsel (optioneel)

》voor de vanillesaus
-1 vanillestokje
-50 gram suiker
-250 gram slagroom
-2 eidooiers


Hieronder staat de link naar onze facebookpagina waar je de baktutorial op terug kunt vinden.

Veel bakplezier!!


De apfelstrüdel
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012337375546301

De vanillesaus
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012344428878929

Het afbakken
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.3012358525544186/3012349795545059
door La Rochelle 28 mei 2020
Hier volgt het recept:

*Het vlaaideeg
-250 gram bloem
-5 gram gedroogde gist
-3 gram zout
-70 gram roomboter, op kamertemperatuur
-80 gram volle melk (een scheutje apart houden om eventueel af te kunnen slappen)
-1 ei
-30 gram suiker

*De kersenvulling
-1 grote pot kersen, sap apart houden
-180 gram witte basterdsuiker
-35 gram koudbindmiddel


Hieronder staan de linkjes naar de losse video's, op volgorde:

Deel 1
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929734193806620

Deel 2
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929738450472861

Deel 3
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929742330472473

Deel 4
https://www.facebook.com/100003102052497/videos/pcb.2929745260472180/2929743967138976


Veel kijk- en bakplezier!
door La Rochelle 9 mei 2020
Op de afbeelding staat het soezenhart, speciaal voor Moederdag, die we vandaag LIVE hebben gebakken. Er zijn heel veel mooie creaties gemaakt en op deze manier hebben we het wat gezelliger kunnen maken voor iedereen die nu thuis zit. 
door La Rochelle 3 januari 2020
Op 24 december hebben we een KerstBakdag gehad waar mensen een bestelling voor konden plaatsen en die dag op konden halen. Het was heel gezellig en behoorlijk druk!

Op oudejaarsdag hebben we een jarenlange traditie voortgezet met het bakken van onze mini oliebolletjes. Ook hadden we flink wat hartige hapjes gemaakt. Ook deze dag is super gezellig verlopen en we hebben de magische grens van 1000 oliebolletjes ruimschoots overschreden!

Veel kijkplezier van deze fotoreportage:
door La Rochelle 16 december 2019
De kerst inn outdoor was weer één groot feest.
We hebben de afgelopen jaren altijd binnen gestaan in de Wieken met ons kraampje, maar omdat Marleen natuurlijk de winkel heeft en bij de winkeliersvereniging hoort, hebben we besloten om dit jaar dan allebei buiten te gaan staan in het winkelcemtrum.  Het weer viel niet echt mee, veel wind en een paar buien, maar dat mocht de pret en aanloop niet drukken. Het centrum was heel leuk versierd en ook de kraampjes zagen er gezellig uit, helemaal in kerstsfeer. 

Hieronder volgen wat foto's van het leuke weekend, met de voorbereidingen en het kraampje, veel lees- en kijkplezier!
door La Rochelle 20 oktober 2019
Even gek doen bij ons kraampje hoor haha! Wat was het weer super gezellig vandaag op de Molenhoeks Makkie! Het was de feestelijke 10e editie dit keer. Ons kraampje was weer om op te eten, met allerlei zoete en hartige lekkernijtjes speciaal voor de hardlopers en hun supporters. Hieronder een leuk fotoverslagje van al het lekkers en ons kraampje.....
Tot snel weer!
door La Rochelle 18 september 2019
Met deze knoop werd De Wolproeverij officieel geopend!

Er is de laatste paar maanden heel hard gewerkt om van De Wolproeverij een prachtig en gezellige winkel te maken. Er is voor ieder wat wils op het gebied van weven, breien, haken, wol verven en spinnen. 
De opening was heel gezellig en druk. En wat een hartverwarmende reacties er allemaal zijn geweest!

Hieronder volgt een kleine impressie van de opening en de hapjes en taart die La Rochelle heeft verzorgd. De mooie foto's zijn gemaakt door Barrie Rooijakkers. 
door La Rochelle 2 september 2019
Molenhoekdag was weer super gezellig en de verkoop ging heel goed! Ons kraampje zag er zoals altijd kleurrijk, vol en lekker uit. Heel veel bekenden maar ook zeker onbekenden zijn aan ons kraampje geweest.
Marleen had een klein assortiment van De Wolproeverij tentoongesteld want over twee weekjes (14 en 15 september) is de opening van de winkel. Het zoemt al lange tijd door Molenhoek en de reacties gisteren aan het kraampje waren erg leuk en positief. 
Hieronder volgt een leuk foto overzicht van de voorbereidingen en het kraampje. 
Tot snel weer!
Meer posts
Share by: